Boekbinden

Hand- en semi-machinaal boekbinden

In mijn eigen werkplaats in Amsterdam Centrum bind ik boeken in allerlei soorten en maten, in oplages van 1 tot ongeveer 100, zowel met de hand als semi-machinaal. Dat doe ik altijd in nauw contact met de opdrachtgever. Ik denk graag al in een vroeg stadium mee over het proces, de te gebruiken materialen en het eindproduct. Voor vragen en overleg kun je altijd vrijblijvend contact met me opnemen.

Handgebonden: enkele stuks en kleine oplages

Als opgeleid handboekbinder vervaardig ik enkele stuks en kleine speciale oplages. Denk daarbij aan een eenvoudig Zine, een garenloos gebonden (dus gelijmde/gelumbeckde) uitgave, (foto)albums, menukaarten en kartonnagewerken, zoals overslagdozen, mappen en schuifcassettes op maat. Ik beheers veel verschillende bindtechnieken, van de eenvoudige Japanse binding tot de verschillende luxe bindwijzen.

Semi-machinaal: grotere oplages (tot ca. 100 stuks)

Met mijn prachtige ouderwetse (maar goed werkende) Martini naaimachine kan ik boekblokken in hogere oplage (tot ca. 100 stuks) machinaal naaien en in afspraak verder afwerken. Een stuk efficiënter dan volledig met de hand, maar met een net zo ambachtelijke uitkomst!

 

Foliedruk

Boekbanden en dozen kan ik van een titel voorzien in foliedruk. Ik heb verschillende bestaande letters in mijn assortiment en kan daarnaast naar wens speciaal een stempel/cliche laten maken.

Studenten en afstudeerprojecten

Indruk maken met je afstudeerproject? Ik help regelmatig studenten van onder andere AMFI Amsterdam, Fotovakschool Amsterdam en Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag aan een unieke presentatie van hun afstudeerwerk, in de vorm van bijvoorbeeld een handgebonden boekwerk, portfolio map, overslagdoos of presentatiedoos. Omdat ik zelf aan de kunstacademie afstudeerde heb ik een goed gevoel voor wat werkt en vind ik het extra leuk studenten te helpen. Wil je de mogelijkheden of je ideeën bespreken? Neem dan contact met me op. Ik denk graag met je mee, juist ook al in een vroeg stadium.

Eigen Project: limited edition agenda

Jaarlijks geef ik in kleine opgave een zelf ontworpen en gebonden agenda uit.