Cursussen

Wie ben ik

Als opgeleid handboekbinder geef ik zelf ook workshops en cursussen. Dat doe ik vanuit mijn eigen werkplaats in Amsterdam Centrum, maar ook op verschillende locaties en evenementen in Nederland en daarbuiten. Zo kun je me vinden op de jaarlijkse boekbind- en boekkunstbeurzen in Leiden, Sint Niklaas en Keulen, de Museumnacht in Amsterdam, ‘Vincent op Vrijdag’ in het Van Gogh Museum en allerlei kleinschalige festivals in Nederland, Duitsland en België.

Cursussen en workshops op maat

Wil je zelf of met een groep vrienden, collega’s of familie de kneepjes van het boekbindvak leren? Met je kinderfeestje een eigen boek in elkaar knutselen, of in een cursus het hele proces volgen van het schrijven en illustreren tot het drukken en binden? Dan ben je bij mij aan het juiste adres, want ik denk graag met je mee om een op maat gemaakte cursus of workshop in elkaar te zetten. Denk aan boekbinden, het maken van een heel boekproject, boekreparaties en -restauraties. Ik kan stap voor stap een boek leren maken, verschillende bindwijzen uitleggen en nog veel meer.

 Alle cursussen en workshops kan ik aanbieden in het Nederlands, Engels en Duits. De inhoud en tijdsduur zijn in overleg vorm te geven en individueel aanpasbaar. Ik ben mobiel en heb al het materiaal en gereedschap om makkelijk op bijna elke locatie les te geven. Ik ben daarom ook goed in te huren voor scholen en klassen.

Het individueel begeleiden van boekprojecten of adviseren van medewerkers van (school)bibliotheken behoort ook tot de mogelijkheden. Neem gerust contact met me op, dan bespreken we de opties.

Ik verzorgde eerder cursussen en workshops voor

Espritscholen Amsterdam, Nimeto Utrecht, MK24 (MKKinderen), OCCII (Kinderpret), Noordje Schrijflab, Rijksakademie van beeldende kunsten, het Huis van het Boek, en verschillende bibliotheken, beurzen en markten in het binnen- en buitenland.

Grafische Werkplaats Amsterdam

Sinds 2013 ben ik docent van de beginnerscursus Boekbinden en de vervolgcursus voor gevorderden bij Grafische Werkplaats Amsterdam. Daarnaast geef ik een aantal lessen van de Introductiecursus Grafische Technieken. Ook gaf ik via GWA cursussen en workshops aan schoolklassen (inmiddels ben ik ook als zelfstandige in te huren door scholen). Meer informatie en aanmelden kan via GWA.

Dit zeggen cursisten

“Guten Tag Frau Ahrens, meinen ganz herzlichen Dank, von mir und meinen Freunden aus Düsseldorf, für diese einmalige Erfahrung, die wir bei Ihnen, in dem japanischen Buchbindekurs, in unserem wunderschönen Barendorf, machen durften. Ihnen eine gute Zeit, machen Sie es gut. Wir sehen uns bestimmt. Der Nadelmarkt braucht Sie.” 

Heiner Hofmann

“Dat was weer een fantastische cursus! Goede planning en voortreffelijke uitvoering; ik heb veel geleerd en kom er geïnspireerd vandaan. Mijn medestudenten waren evenzeer onder de indruk. Mocht er een vervolg (weekend) cursus op een hoger niveau komen, dan zou ik zeker weer meedoen.” 

Menno Verburg

“Bij Thekla een 2-1 workshop op maat gevolgd. Ik had een specifiek doosje in mijn hoofd en Thekla heeft daar een passende les op gemaakt. Na afloop gingen we naar huis met een supermooi uitklapdoosje, met eigen bekleding! Top!”

Annelies Vink

Vink Grafische Vormgeving